Minor in Zuid-Korea

De buitenlandminor in Zuid-Korea

Hallo! - “안녕하세요!” Mijn naam is Oscar Chong. Van september 2012 tot en met februari 2013 heb ik een buitenlandminor gevolgd in Zuid-Korea. Wat allemaal begon met het idee een minor in het buitenland te doen is geëindigd in de reis van mijn leven.

Oriëntatie

Mijn oriëntatie begon op internet. Ik kwam terecht bij het Fontys International Office (FIO) van Fontys Hogescholen. Het (FIO) fungeert als een bemiddelaar tussen studenten en de universiteiten in het buitenland. Mijn eerste twee keuzes vielen op universiteiten in China of Zuid-Korea. Uiteindelijk is mijn keuze gevallen op Sungkyunkwan University Seoul, Zuid-Korea. De vakken die ze daar aanboden pasten goed bij mijn interesses. Nadat ik mijn keuze had vastgelegd kon ik aan de slag met de voorbereidingen: goedkeuring krijgen van de examencommissie, inschrijven bij de universiteit, visum regelen, vliegticket boeken, slaapplek regelen (via de universiteit in Zuid-Korea).

De reis, campus en buddy!

Eind augustus was het zover: ik vloog in mijn eentje voor 5 maanden naar een land waar ik nog nooit was geweest. De reis verliep erg goed, bij aankomst stond mijn buddy, een Koreaanse student, me op te wachten. Iedere internationale student krijgt een buddy toegewezen die je begeleidt tijdens je studiereis. Samen met een aantal andere buddies en internationale studenten stapten we op de bus die ons naar de campus bracht. Ik was erg onder de indruk van de appartementen die we kregen toegewezen. Ik deelde mijn appartement met drie andere Nederlanders.

De universiteit in Seoul

Al op de eerste avond gingen we met andere internationale studenten naar bars en clubs om de jetlag weg te drinken. Je maakt gelijk op de eerste dag al heel gemakkelijk vrienden. In Korea is alles vergeleken met Nederland erg goedkoop. Het openbaar vervoer in Seoul is echt super en de taxi’s brengen je van deur tot deur voor een laag tarief.

Vrije tijd, naast je studie

Het studeren in Zuid-Korea vind ik veel leuker dan in Nederland, bij sommige vakken zat ik met heel veel internationale studenten in de klas. Het is erg leerzaam de perspectieven te horen van studenten vanuit de hele wereld. Daarnaast heb ik ook nog veel les gehad met Koreanen. Ze zijn heel verlegen maar als je ze beter leert kennen zijn het de leukste mensen ter wereld. Naast het studeren had ik veel vrije tijd. Ik deed veel leuke dingen: reizen en road trips door het hele land, taekwondo lessen volgen, voetballen, clubben, houseparty’s, karaoke, cultuurtripjes, op bezoek in Noord-Korea, paardenraces, casino’s. Na mijn semester in Zuid Korea ben ik met een vriend ook nog drie weken naar Japan geweest. Het was een geweldige ervaring, ik zou alles zo weer opnieuw doen.’