Inhoud

Blog

Meer info

Video

Buitenlandminor

Studeren in het buitenland is een unieke kans. Je verbreedt je horizon, ontwikkelt internationale competenties en je persoonlijke groei krijgt een enorme boost. Door een buitenlandervaring ben je bovendien onderscheidend met je CV.
Naast de Buitenlandminor kun je ook kiezen voor de ICT-gerelateerde minor Global Acting in IT.

"Wat allemaal begon met het idee een minor in het buitenland te doen is geëindigd in de reis van mijn leven."

Oscar Chong

Inhoud

Tijdens de buitenlandminor volg je een semester bij een buitenlandse partnerinstelling. Vanuit de opleiding HBO-ICT hebben we een overeenkomst met een groot aantal buitenlandse partnerscholen. Daarnaast zijn er mogelijkheden bij Fontysbrede partners, wel met een selectieprocedure.

Alle partneruniversiteiten zijn te vinden in de Partnerlist FHICT (incl. Fontysbrede partners). Hier vind je links naar de website met meer informatie over de partneruniversiteiten en de mogelijke studieprogramma's.

Meer info
Study Abroad Guide Fontys ICT
website Fontys Study Abroad

Blogs

De buitenlandminor in Bulgarije

Mijn naam ik Nicky Lenaers, 23 jaar, en ik studeer ICT & Media Design bij Fontys Hogeschool ICT in Eindhoven. Al vanaf mijn tweede jaar wist ik één ding zeker: Ik ga een keer in het buitenland studeren! Zodoende kwam ik terecht aan de zogeheten ‘American University in Bulgaria’, kortweg de AUBG, in het kleine Bulgaarse plaatste Blagoevgrad. Op basis van een Erasmusbeurs wilde ik me gedurende een half jaar wat meer verdiepen in Informatica en Informatie Systemen. Zo gezegd, zo gedaan.

Lees meer...

De buitenlandminor in Zuid-Korea

Hallo! - “안녕하세요!” Mijn naam is Oscar Chong. Van september 2012 tot en met februari 2013 heb ik een buitenlandminor gevolgd in Zuid-Korea. Wat allemaal begon met het idee een minor in het buitenland te doen is geëindigd in de reis van mijn leven.

Lees meer

De buitenlandminor in Zweden

Na enkele weken voorbereidend werk om alles in kannen en kruiken te hebben, ben ik medio augustus 2011 naar Zweden getrokken om een semester aan de Linnæus University in Växjö door te brengen. Ik wilde daar mijn minor “Management and Organisation studies” behalen.

Lees meer...

Meer info

Informatie over aanmelden bij een instituutspartner of Fontysbrede partner vind je op Study Abroad Guide en op de pagina Application Study Abroad.

De voorbereiding van je buitenlandverblijf kost tijd. Voor beschikbare plaatsen bij partners geldt een selectieprocedure. Daarom valt de aanmeldtermijn eerder dan voor andere minoren.

Deadline aanmelden
Fall semester 2020: 03/02/2020 (online aanmeldsysteem Mobility Online opent 20/01/2020).
Let dus op de vroege deadline in februari voor een semester in het buitenland vanaf september (en al in september voor een semester vanaf februari).

Meer info
Study Abroad Guide Fontys ICT
Study Abroad Event - in Eindhoven in april en oktober.
Workshops How To Go Abroad - minor op diverse data, check de Study Abroad Guide en meld je aan voor een datum naar jouw keuze.
Student Desk | Study Abroad advisor | fhictstudyabroad@fontys.nl.