Inhoud

Werkveld

Projecten

Meer info

Video

Embrace Technology Entrepreneurship and Creativity

Heb jij een idee om de wereld te verbeteren?

Heeft jouw idee een impact op de omgeving? Nieuwsgierig naar de technologie die daarin een rol kan spelen? Geïnteresseerd in 3D-printen, Virtual Reality, Internet of things of Robotica? Ontwikkel jezelf als een “social entrepreneur” en beleef een half jaar vol met fieldtrips.

De toekomst zoekt namelijk studenten die:

  • Complexe problemen kunnen oplossen
  • Hun eigen creatieve vermogens willen ontwikkelen
  • Out of the box durven te denken
  • In een internationaal multidisciplinair team willen werken

"Het is een zegen om deel uit te maken van een groep mensen die elkaar in het begin niet kennen en elkaar na 20 weken nooit meer zullen vergeten.”

Stella Lo Giudice - Minor co-ordinator Embrace TEC

Inhoud

Na vele fieldtrips naar innovatieve en technologische bedrijven en lectures van futuristen, creatieve en innovatieve ondernemers, maak je een eigen keuze voor het hoofdproject van de minor. Dit doe je individueel of samen met studenten uit een andere discipline.

Tijdens deze Future Solution ontwerp je voor een zogenaamde global challenge, waarbij je een product ontwikkelt met een grote impact op de gebruiker. In een proces van 12 weken volg je de stappen van Design Thinking en gebruik je tegelijkertijd je ervaringen van de eerdere Meaningful Challenge (drone, VR, Internet of Things).

Elke week vertegenwoordigt een deel van een stap in het ontwerp-denkproces. Je staat constant in contact met je doelgroep en sluit de toekomstige oplossing af met een prototype dat klaar is voor gebruik in de wereld.

Als jouw Future solution potentie heeft, brengen we je in contact met het Fontys centrum voor ondernemerschap. Je kunt dan afstuderen op je eigen toekomstige oplossing.

Werkveld

Het werkveld behorende bij deze minor is heel erg breed, omdat de minor studenten bij elkaar brengt van verschillende opleidingen. Zo kun jij samen met een student van de modeacademie een jas voor blinden ontwerpen, waarbij de modestudent zorgt voor het design en jij voor de ICT die de blinde helpt om de omgeving te scannen.

Je moet denken aan de hele Brainportregio, de TU/e en sectoren zoals Health, technology, industry, Informatica, Food, e.d. Brainport is namelijk geïnteresseerd in studenten die niet alleen goed zijn in hun eigen vakgebied, maar ook kunnen samenwerken met andere disciplines.

Tijdens de minor is er altijd gelegenheid om contacten te leggen met een bedrijf dat voor jou interessant kan zijn. Al meerdere studenten hebben tijdens deze minor een stage of afstudeerplek aangeboden gekregen.

Projecten

Meer info

Geen technische achtergrond? Don’t worry.

Examens: Nee! Portfolio opbouwen: Ja!

Niveau Engels? Don’t worry, you’ll learn to speak it very quickly.

Aandacht voor jouw unieke talent? Ja, superbelangrijk.

Heb je meer informatie nodig? Kijk op de website of stuur een email aan: embracetec@fontys.nl