Inhoud

Werkveld

Projecten

Meer info

Video

Future Media

Je wilt méér dan studiepunten incasseren. Bij ons in het Designhuis (stadhuisplein, Eindhoven) met journalisten, communicatiemensen, economen en kunstenaars nadenken over de toekomst van media. Concepten ontwikkelen die echt impact hebben op mensen. Mede mogelijk gemaakt door jouw nieuwsgierigheid, open-mindedness en skills.

“Deze minor is een groot avontuur vol creativiteit. Eindelijk de vrijheid om te kleuren buiten de lijntjes. Een aanrader voor iedereen die anders kijkt en denkt.…”

Mathijs van der Palen - student HBO-ICT, profiel ICT & Media Design

Inhoud

Waarom doen mensen wat ze doen. En welk effect heeft media daarop? Dat ga je onderzoeken in een duidelijke structuur, waar je uitgedaagd wordt de creatieve ruimte te pakken om je eigen draai aan die media te geven. Je eigen verhalen willen maken en vertellen. Met andere denkers en makers, die met elkaar nieuwe dingen willen uitproberen.

Dé ultieme verdiepende mediaminor in samenwerking met o.a. de VPRO, de Persgroep, RTL en ANP in het Fontys FutureMediaLab. Voor ontwerpend onderzoeken en het ontwikkelen van innovatieve mediaconcepten met elkaar, toonaangevende bedrijven en een team docenten.

Werkveld

De minor Future Media richt zich op creatieve HBO-ICT-ers, die graag willen onderzoeken welke toegevoegde waarde ze hebben in een team met studenten Communicatie, de Kunsten, Journalistiek en Economie.

Na het volgen van deze minor heb je vaardigheden op het gebied van design thinking, ontwerpend onderzoek, creatief denken en ‘state of the art’ kennis van wat er speelt in de 4 disciplines buiten jouw vakgebied.

Projecten

Passage

Wij als mens weten, dat het leven niet eeuwig duurt. We hebben de kennis, dat het leven eindig is maar tegelijkertijd weten we niet wat ons na dit leven te wachten staat. Dood gaat men immers maar één keer, een beschrijving door ervaringsdeskundigen is onmogelijk.

Dit maakt de dood eng en mysterieus, het zorgt voor vragen over de zin van het leven en de waarheid achter het hiernamaals. Een fenomeen waar wel al vele gedocumenteerde ervaringen over bestaan is de bijna-doodervaring. Deze verhalen kennen onderling overeenkomsten, maar ook religieuze en culturele verschillen.

Met de installatie ‘Passage’ wordt op de magie van de bijna-doodervaring ingespeeld. Door middel van een multi-sensorische, immersive experience beleeft de bezoeker het ‘bijna dood gaan’. Hierbij is de ervaring gestript van enige voorgeschreven of religieuze betekenis.

TOGETHER ALONE

Je kent het wel: neefjes en nichtjes, die op verjaardagen naar hun smartphone staren, vrienden die eindeloos op facebook kijken tijdens het uitgaan of dat je bijna iemand omver rijdt om dat je te druk met je telefoon bezig bent.

Opgezogen door het zwarte scherm zit iedereen samen - maar toch alleen - op social media. Together Alone.

Studenten van het Fontys FutureMediaLab laten met een installatie op STRP SHARE bezoekers zien hoe hun digitale identiteit vervaagd door massaal social mediagebruik. De installatie ‘TOGETHER ALONE’ maakt van de bezoeker een 3D scan en 3D model. Deze digitale versie van de bezoeker verschijnt op een scherm. Eerst gedetailleerd maar daarna langzaam vervagend in een blokkerige vorm. Een metafoor voor het vergaan van je digitale identiteit.

De naam Together Alone is een verwijzing naar Shelly Turkle's Alone Together. Het boek beschrijft het ontstaan van de nieuwe eenzaamheid door het gebruik van nieuwe technologie.

MONDO

Mondo neemt je mee op een culinaire wereldreis. In een pop-up restaurant wordt je door interactieve tafels en met de occulus rift verrast door de kookkunsten over heel de wereld. En… je wordt verrast doordat je geen vlees maar insecten te eten krijgt. Dé oplossing voor voedseltekort en milieuproblemen in de wereld.

Meer info

Via onderstaande links vind je meer informatie:

Je mag ook een keer komen kijken in het designhuis of komen praten met docenten.

Deadline voor inschrijving:

Fall Semester 2020: uiterljik 30 juni 2020.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Annemarie Sweep | a.sweep@fontys.nl