Inhoud

Meer info

Video

Academische voorbereiding Tilburg University

Als je als toekomstige BI-er van plan bent om na je Bachelor in ICT door te studeren om een Master te halen is de Tilburgse Master in Information Management een ideale keuze. Het programma sluit goed aan op de BI en ook heel belangrijk: er is een schakelminor waar je de nodige academische skills verwerft en ook inhoudelijk uitgedaagd wordt. Na een succesvolle premaster en de bachelor kun je rechtstreeks door naar de Master!

Deze schakelminor geeft bovendien toegang tot de Master International Management.

Ten opzichte van de Masters, die niet eerst het HBO gevolgd hebben maar op de TiU hun bachelor gehaald hebben, hebben de BI-ers van Fontys een voorsprong; ze hebben namelijk ook nog een echt vak geleerd, ze zijn niet alleen theoretisch, maar ook zeer praktisch ingesteld. Werkgevers waarderen dit! De investering in je master in tijd en geld betaalt zich later in je loopbaan zeker terug. Elk jaar zetten dan ook altijd zeker drie, maar vaak ook meer studenten deze stap.

Voor studenten met specialisatie ICT & Media Design, bestaat de mogelijkheid om de TiU-premaster Communicatie en Informatiewetenschappen te volgen in de minor ruimte. Deze premaster geeft toegang tot de masteropleiding Communicatie en Informatiewetenschappen. Voordeel hiervan is dat je tijdens jouw opleiding ICT & Media Design de premaster kunt volgen en als schakelminor opnemen. Na voltooiing van je HBO-opleiding ICT & Media Design (inclusief de premaster) is het dan mogelijk (na goedkeuring) direct in te stromen in de TiU-master Communicatie en Informatiewetenschappen.

Inhoud

Het programma bestaat uit 5 onderdelen van elk 6 EC:

  • Statistiek voor premasters
  • Academic skills for Information Management
  • Bedrijfseconomische Onderzoekstechnieken voor premasters
  • Information systems strategy
  • Information management for premasters

Meer info

Toelatingseisen:

Je moet je studie tot nu toe zonder vertraging hebben doorlopen, statistiek en informatiemanagement goed uitgewerkt hebben en een positief advies van de examenkamer ICT & Business krijgen.

De pre-master International Management en de pre-master Information Management zijn alleen te volgen in het Engels.

Interessante links: Information-management/premaster en Information-management.

Meer informatie is verkrijgbaar bij: Joris Geurts | fhict-academictransfer@fontys.nl