Meer info

ICT & Applied Data Science

De hoeveelheid beschikbare data wereldwijd is enorm en groeit met een gigantische snelheid. Hoe kan data in vele verschillende formaten en opgeslagen in een breed spectrum aan bronnen, nog steeds effectief gebruikt worden om waardevol te zijn voor een bedrijf en/of antwoord te geven op data-driven (onderzoeks)vragen.

Machine Learning (ML) algoritmes zoals Decision Trees, Support Vector Machines, KNN, Naive Bayes en regression analyse kunnen handig zijn in veel situaties, maar zijn vaak niet "slim" genoeg om met complexere uitdagingen om te gaan.

Binnen deze minor ga je de volgende stap ontdekken in ML technieken, zoals Artificial Neural Networks (ANN), Convolutional Neural Networks (CNN), Reinforcement Learning (RL) en Natural Language Processing (NLP), om je kennis te verrijken in het fascinerende veld van Toegepaste Data Wetenschap (Applied Data Science).

"Data is everywhere and you're part of the collective, resistance is futile... you will be assimilated!"

Martijn Lamers - Minor coördinator ICT & Applied Data Science

Meer info

Toelatingseisen:

Zowel studenten uit de Nederlandse als de English stream kunnen zich inschrijven, maar om toegelaten te worden tot deze ADS specialisatieminor, moet je minimaal één van de semesters ADS-A en ADS-B behaald hebben.

Verder wordt deze minor in het Engels uitgevoerd, dus een goed niveau van de Engelse taal (IELTs 6.0/TOEFL 80) is vereist. Echter, indien er geen Engelstalige studenten zijn, zal de spreektaal bij de minor Nederlands zijn.

Praktische informatie:
Deze minor wordt eens per jaar uitgevoerd in het najaarsemester van september tot februari en wordt uitgevoerd in Eindhoven. Studenten die de minor succesvol afronden, ontvangen 30 ECs.

Voor meer informatie kun je contact opnement met de minor coördinator: Martijn Lamers.