Inhoud

Meer info

Video

ICT & Education

Heb jij passie en talent om anderen iets te leren en deel je graag jouw ICT-kennis? In deze specialisatieminor ontwikkel je jezelf tot docent ICT. Je gaat meteen de onderwijspraktijk in en loopt stage als docent. Het onderwijs wordt begeleid door docenten van de tweedegraads lerarenopleiding.

"Je behaalt met deze route echt twee diploma’s: HBO-ICT èn 2e graads lesbevoegdheid docent ICT."

Karin Valke - Docent ICT & Education

Inhoud

Bezig zijn met techniek is leuk, interessant en boeiend. Als je begrijpt hoe het in elkaar zit, gaat er een wereld voor je open. Veel technisch opgeleide mensen begrijpen zelf heel goed hoe de techniek in elkaar zit, maar kunnen soms moeilijk begrijpen waarom anderen dat niet begrijpen.

Communiceren en onderwijs verzorgen in techniek is daarom een vak apart. Een vak dat je kunt leren en waarvan je veel profijt kunt hebben in je toekomstige werk. Na het volgen van de volledige specialisatie ontvang je het getuigschrift HBO-ICT, waar op staat, dat je 2e graads docent én HBO-ICT’er bent. Je mag lesgeven in het vmbo en mbo en de onderbouw van havo en vwo. Ook kun je trainingen gaan geven voor het bedrijfsleven.

Meer info

Deze minor is enkel en alleen toegankelijk voor studenten, die in semester 4 van de HBO-ICT opleiding al ervoor gekozen hebben, deze richting als afstudeerspecialisatie te kiezen en die aan de voorwaarden voldoen.

Deze minor is dus niet toegankelijk voor andere (ICT)-studenten. Dit is duidelijk vermeld bij de instroomeisen in de OER.

Inschijfdatum
Minor najaar 2019: uiterlijk zondag 30 juni 2019 via Progress WWW.

Meer informatie is verkrijgbaar bij: Karin Valke | K.Valke@fontys.nl