Inhoud

Werkveld

Meer info

Video

ICT & Smart Mobile

De opkomst van smartphones, tablets en wearables heeft onze maatschappij permanent veranderd. Draagbare ICT zorgt voor nieuwe toepassingen en problemen binnen het kader van personal IT. We weten dat deze technologie nog flink zal veranderen. Zo zijn bijvoorbeeld (optical) wearables (Glass, Hololens) volop in opkomst.

Personal ICT vergt andere specifieke know-how van ontwerpers en ontwikkelaars dan gebruikelijk. Vanwege de context en het karakter van de toepassingen dient het concept en implementatietraject van deze apps daar op een speciale manier op afgestemd te zijn. Hierbij zijn vaardigheden als empathie en concepting even belangrijk als programmeren en nadenken over een verdienmodel.

'Een goed concept: Het is beter dat je App één ding heel goed kan, dan van alles een beetje.'

Michael Schifferling - Docent ICT & Smart Mobile

Inhoud

Bij de specialisatieminor Smart Mobile ga je full-time aan de slag met alles wat met mobile development te maken heeft. De periode is opgedeeld in grofweg drie disciplines:

Techniek.
Hierbij ga je nog dieper kijken naar mobile development technieken, zoals native iOS en Android maar ook backend-, frontend- en design-technieken komen aan bod.

Capita Selecta.
Centraal staat hierbij het nadenken over effectieve en innovatieve mogelijkheden bij mobile projecten. Denk aan futurologie en persuasive technologie, maar ook zaken als onderzoek, business en IP worden behandeld.

Project.
De proftaak wordt in een speciaal jasje gestoken. Je gaat met de hele klas werken aan één project met één code base waarbij kwaliteit en volledigheid voorop staat. De app moet zo de app stores in kunnen, dat is het doel. Daarnaast werk je een individueel project uit bij Freaky Friday.

Werkveld

Na je opleiding kun je onder meer aan de slag als smart mobile consultant, mobile solution specialist of developer mobile applications. Je werkt aan mobiele oplossingen in diverse bedrijven en bent vooral gericht op trends als 'Toepassingen voor wearable personal IT' en 'Ontwikkelen van services voor mobiele oplossingen'.

Meer info

Meer informatie is verkrijgbaar bij: Michael Schifferling | m.schifferling@fontys.nl