Inhoud

Werkveld

Meer info

Video

ICT & Smart Mobile

Mobiele IT en Media is sinds de komst van de smartphone een enorme rol gaan spelen in onze samenleving. Inmiddels maakt ook persoonlijke draagbare IT de nodige stappen door. De komst van bijvoorbeeld optical wearables (Google Glass) en biometrische sensoriek wordt al redelijk normaal gevonden. En ook daar staan we pas aan het begin van een exploderende industrie. De vorm van deze IT zal nog wijzigen, maar de persoonlijk draagbare IT gaat niet meer weg.

Binnen de specialisatie ICT & Smart Mobile leer je de werking en mogelijkheden van mobiele devices kennen. Dat kan gaan van de geëigende devices als een smartphone of tablet, tot interactive watches, biometric wearables of optical wearables zoals Google Glass. Hierbij gaat het over wat zich op het device afspeelt, ook in termen van interactie, maar ook om wat er op de achtergrond geregeld moet worden om het te laten werken.

'Een goed concept: Het is beter dat je App één ding heel goed kan, dan van alles een beetje.'

Arjan Groeneweg - Docent ICT & Smart Mobile

Inhoud

Je leert de werking en mogelijkheden van allerlei portable mobiele ICT-devices kennen. Steeds wordt getracht de hand te leggen op de allernieuwste personal wearable devices zoals bijvoorbeeld Google Glass. Aan het einde van deze specialisatie hebben deze apparaten voor jou geen geheimen meer en bepaal jij deels hoe we deze in de toekomst gaan gebruiken. De focus in het 2e jaar ligt inhoudelijk op de 2 grote spelers en nieuwste ontwikkelingen rondom PWA:

  • Android development
  • iOS development
  • PWA / Hybrid development

Je krijgt vakgebieden als Mobile Programming, Interaction Design, Gamification, Concepting en natuurlijk een project waarin een mobiele oplossing gerealiseerd wordt.

Wil je meer weten over de inhoud van deze specialisatie, bekijk dan de additionele informatie, waaronder blokboeken op Sharepoint.

Werkveld

Na je opleiding kun je onder meer aan de slag als smart mobile consultant, mobile solution specialist of developer mobile applications. Je werkt aan mobiele oplossingen in diverse bedrijven en bent vooral gericht op trends als 'Toepassingen voor wearable personal IT' en 'Ontwikkelen van services voor mobiele oplossingen'.

Meer info

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de specialisatie-eigenaar van ICT & Smart Mobile: Arjan Groeneweg, via mail: a.groeneweg@fontys.nl​